12:42 17.01.2021

Екс-глава ФБР у зв'язку з інавгурацією Байдена попереджає про загрозу з боку супротивників

2 хв читати
Екс-глава ФБР у зв'язку з інавгурацією Байдена попереджає про загрозу з боку супротивників

Силам безпеки США у зв'язку з близькою інавгурацією обраного президента Джо Байдена слід взяти до уваги можливу небезпеку з боку озброєних супротивників Байдена, заявив телеканалу Sky News екс-директор ФБР Джеймс Комі.

"Я занепокоєний через озброєних, розбурханих людей, які в такому стані духу, що вірять – їхню країну в них відібрали", – сказав Комі.

Він зазначив, що, хоча загроза здається "дуже серйозною", він вважає, що американські правоохоронні органи зможуть провести належне розслідування і гарантувати внутрішню безпеку.

Водночас Комі висловив "гнів" у зв'язку з нездатністю сил правопорядку захистити Капітолій від протестувальників 6 січня і нагадав, що комплекс Капітолію щодня охороняють 2 тис.осіб. Екс-глава ФБР наголосив, що до того ж, погрози насильницьких дій заздалегідь циркулювали в Інтернеті.

Sky News нагадує, що президент США Дональд Трамп відправив Комі у відставку ще в 2017 році, коли ФБР вело розслідування про передбачуване втручання РФ у президентські вибори в США 2016 року. При цьому Комі є послідовним критиком Трампа.

6 січня прихильники Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні. Унаслідок заворушень щонайменше п'ятеро людей загинули. Конгресмени в Капітолії у той час затверджували результати голосування колегії вибірників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перервано, частина конгресменів евакуйована.

Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників і Сенат США затвердили перемогу Байдена.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА