16:33 17.01.2021

На затонулому біля берегів Туреччини судні було 10 українців і 2 іноземці, 6 людей врятували, 2 загинули, пошуки 4 тривають - МЗС

2 хв читати
На затонулому біля берегів Туреччини судні було 10 українців і 2 іноземці, 6 людей врятували, 2 загинули, пошуки 4 тривають - МЗС

Пошуки чотирьох членів екіпажу теплохода Arvin, що затонув у неділю біля берегів Туреччини, наразі тривають, двоє моряків загинули, шестеро врятовані, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

За його словами, десять із 12 членів екіпажу є громадянами України. Про громадянство загиблих і врятованих не повідомляється.

"Біля берегів Туреччини затонуло судно Arvin з 10 українцями і 2 іноземцями на борту. 6 людей врятовані, 2 загинули. Пошуково-рятувальна операція щодо 4 моряків триває", - написав Ніколенко у своєму Twitter.

За його словами, українські консули вирушили в порт Бартин для надання консульської допомоги.

"Гаряча" лінія: +90 539 550 98 98.

Раніше повідомлялося, що близько 13-ї години неділі, за повідомленням морської рятувальної служби Туреччини, в Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин затонув теплохід Arvin. На борту перебували 12 членів екіпажу, з них двоє громадян РФ.

Пізніше російському "Інтерфаксу" повідомили в Росморрічфлоті, що судновласник затонулого біля берегів Туреччини судна - українська компанія Arvin Shipping LTD.

У ЗМІ з'явилася інформація, що загинули двоє членів екіпажу, а суховантаж Arvin йшов під російським прапором. Рятувальну операцію ускладнюють несприятливі погодні умови.

За даними порталу Vesselfinder, судно Arvin (номер IMO 8874316) ходить під прапором Палау з 2016 року, судновласником є компанія Arvin Sg Ltd. Судно 1975 року побудови приписано до порту Малакаль.

У турецький порт Бартин судно прийшло з грузинського порту Поті, наступним портом суднозаходу було визначено Бургас (Болгарія).

Судно типорозміру "Волго-Балт" до 1992 року ходило під російським прапором, судновласником було "Біломорсько-Онезьке пароплавство". Пізніше суховантаж перейшов іншим судновласникам і ходив під прапорами Мальти і Камбоджі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА