20:01 17.01.2021

Стратегічні бомбардувальники ВПС США B-52H здійснили п'ятий за два місяці політ поблизу кордонів Ірану

2 хв читати
Стратегічні бомбардувальники ВПС США B-52H здійснили п'ятий за два місяці політ поблизу кордонів Ірану

Пара американських стратегічних бомбардувальників B-52H Stratofortress у неділю здійснила новий безпосадочний політ над Близький Сходом для "демонстрації готовності до забезпечення регіональної стабільності", повідомило Центральне командування Збройних сил США.

На тлі загострення відносин між Вашингтоном і Тегераном це вже п'ятий політ стратегічних бомбардувальників ВПС США поблизу Ірану за останні два місяці і другий у поточному році.

Британські та американські авіанаглядачі, які відстежили їх маршрут за сигналами включених бортових транспондерів, повідомили в соцмережах, що пара B-52H зі складу 5-го бомбардувального крила з авіабази Майнот (штат Північна Дакота), яка здійснила трансатлантичний переліт, фіксувалися над Гібралтаром, Середземним морем, Ізраїлем, Йорданією, Саудівською Аравією і над Перською затокою на південь від кордонів Ірану.

Багатогодинний переліт бомбардувальників через Атлантику на Близький Схід і назад забезпечували американські літаки-заправники КС-135К і KC-10А. Під час польоту над Близьким Сходом B-52H Stratofortress супроводжувалися винищувачами F-16.

Аналогічні місії пара B-52H виконувала 7 січня, а також 3 і 30 грудня і 21 листопада минулого року. Вони були офіційно підтверджені Центральним командуванням збройних сил США.

Як повідомляла наприкінці грудня минулого року кувейтська газета "Аль-Кабас", посилаючись на інформовані іранські джерела, Тегеран екстрено розгорнув додаткові сили протиповітряної оборони, зокрема з використанням російських систем, поблизу своїх ядерних об'єктів в очікуванні потенційних ракетних ударів США.

"Іран посилює ППО своїх ядерних об'єктів як запобіжний захід в очікуванні будь-яких раптових військових подій, які можуть відбутися в світлі напруженості між США і Іраном перед відходом президента Трампа з Білого дому", - зазначала газета.

Зокрема, посилювалася ППО ядерних об'єктів у Фордо і Натанзі - ключових іранських підприємств зі збагачення урану, закриття яких домагалися США.

Видання, посилаючись на інформовані іранські джерела, наголошувало, що Корпус вартових ісламської революції, розгорнув поблизу ядерного об'єкта Фордо додатково комплекс "Бавар-373" разом із російською системою ППО для забезпечення його захисту.

За повідомленням Пентагону, нині поблизу Аравійського моря перебуває атомний підводний човен ВМС США USS Georgia, оснащена 154 крилатими ракетами Tomahawk з дальністю дії 1,6 тис. км. Крім того, там же продовжує нести бойове чергування авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем USS Nimitz (CVN-68). До її складу належать два крейсери, що мають по 26 крилатих ракет Tomahawk, три есмінці, оснащені щонайменше 8 крилатими ракетами, і ударний підводний човен з 12 такими ракетами.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА