20:21 17.01.2021

Найнижчий за 3 місяці добовий приріст COVID-19 зафіксовано в Молдові

2 хв читати
Найнижчий за 3 місяці добовий приріст COVID-19 зафіксовано в Молдові

У Молдові зареєстровано 214 нових випадків зараження на COVID-19, повідомила в неділю ввечері прес-служба міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

"У неділю було оброблено 1 074 тести, зокрема 1 002 первинних тести. В результаті з'ясувалося, що 214 результатів виявилися позитивними. Загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 в Молдові становить 152 854", - наголошується в повідомленні.

У неділю з медичних установ було виписано 481 пацієнта. Таким чином, загалом від коронавірусу вилікувалися 143 тис. 150 осіб.

Також повідомляється про смерть ще п'яти пацієнтів, у яких раніше діагностували коронавірус. Таким чином, згідно з даними МОЗ, кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 3 250 осіб.

"Нині в Молдові 6 454 активних випадки COVID-19. До медичних установ госпіталізовано 2 277 осіб, з них 226 перебувають у вкрай важкому стані, 36 із них підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. З легкими і помірними формами COVID-19 лікування в домашніх умовах проходять 3 963 людини, а 20 883 перебувають під наглядом сімейного лікаря", - наголошується в повідомленні.

Зареєстровані в неділю 214 випадків - найнижчий показник за останні три місяці. Антирекорд був зареєстрований 9 листопада - 1 766 випадків за один день. З другої половини грудня рівень поширення COVID-19 помітно знизився, не перевищуючи тисячу нових випадків у день.

На цьому тижні Національна комісія з надзвичайних ситуацій в області суспільної охорони здоров'я прийняла рішення щодо продовження надзвичайного стану в галузі суспільної охорони здоров'я до 15 лютого.

У зв'язку з цим заборонена діяльність нічних клубів, дискотек та інших подібних розважальних закладів. Буде збережено режим роботи ресторанів і кафе: з 7:00 до 22:00. Обмеження поширюється також на підприємства громадського харчування, розташовані на АЗС, у торгових центрах і аеропортах.

Крім того, заборонено присутність глядачів у кінотеатрах, концертних залах і будинках культури, за винятком театрів, які зможуть вести діяльність за умови заповнюваності залів не більше, ніж на 50%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА