06:48 18.01.2021

Посол України в Туреччині відвідав врятованих українських моряків з судна Arvin в лікарні турецького міста Бартин

2 хв читати
Посол України в Туреччині відвідав врятованих українських моряків з судна Arvin в лікарні турецького міста Бартин

Посол України в Турецькій республіці Андрій Сибіга відвідав врятованих українських моряків з судна Arvin у лікарні турецького міста Бартин, повідомляє прес-служба посольства України в Турецькій республіці.

"Спільно з консулом відвідали врятованих українських моряків з судна "Arvin" в лікарні міста Бартин, провели нараду з керівництвом регіону, обговорили хід проведення триваючих пошуково-рятувальних операцій та подякували турецькій стороні за всебічне сприяння", - йдеться в повідомленні посольства в своєму мікроблозі в Twitter у ніч на понеділок.

Як повідомлялося раніше, з судна Arvin, яке йшло під прапором Палау, врятовано 5 українців і 1 іноземця. Вони госпіталізовані до лікарні турецького міста Бартин. Пошук ще 5 моряків триває.

Близько 13.00 неділі за повідомленням морської рятувальної служби Туреччини в Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин затонув теплохід "Arvin". На борту перебували 12 членів екіпажу, з них двоє громадян РФ. Пізніше російському "Інтерфаксу" повідомили в Росморрічфлоті, що судновласник затонулого біля берегів Туреччини судна - українська компанія "Arvin Shipping LTD".

За даними порталу Vesselfinder, судно Arvin (номер IMO 8874316) ходить під прапором Палау з 2016 року, судновласником є компанія Arvin Sg Ltd. Судно 1975 року побудови приписано до порту Малакаль.

До турецького порту Бартин судно прийшло з грузинського порту Поті, наступним портом заходу судна був визначений Бургас (Болгарія).

Судно типорозміру "Волго-Балт" до 1992 року ходило під російським прапором, судновласником було "Біломорсько-Онезьке пароплавство". Пізніше суховантаж перейшов іншим судновласникам і ходив під прапорами Мальти і Камбоджі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА