07:13 18.01.2021

Президент Південної Кореї сподівається на відновлення переговорів між КНДР і США, а також міжкорейський діалог

2 хв читати
Президент Південної Кореї сподівається на відновлення переговорів між КНДР і США, а також міжкорейський діалог

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін сподівається, що переговори з денуклеаризації КНДР, що зайшли в глухий кут, можуть бути відновлені.

"Сінгапурська декларація, досягнута при адміністрації Трампа, була дуже важливою декларацією з точки зору денуклеаризації і встановлення миру на Корейському півострові", - заявив Мун Чже Ін на прес-конференції.

"Я вірю, що ми могли б прискорити діалог між Північною Кореєю і США, а також міжкорейські переговори, якби ми обговорили шляхи досягнення більш конкретних кроків, почавши знову з сінгапурської декларації", - зазначив він.

На думку президента, прихід до влади обраного президента США Джо Байдена стане "поворотним моментом" для відновлення діалогу між КНДР і США, а також діалогу двох Корей.

Мун Чже Ін також заявив про важливість відносин Сеула з Пекіном.

"Відносини між Південною Кореєю і Китаєм дуже важливі. (Китай) є найбільшим торговельним партнером нашої країни", - заявив південнокорейський лідер.

За його словами, Сеул і Пекін повинні співпрацювати, щоб "просувати вперед мир на Корейському півострові".

Перший американо-північнокорейський саміт відбувся 12 червня 2018 року в Сінгапурі.

Під час першої зустрічі американського та північнокорейського лідерів було підписано спільну заяву. У ній сторони погодилися на встановлення "нових відносин", а також вжиття заходів, спрямованих на встановлення миру на Корейському півострові і його повну денуклеаризацію.

Разом із тим, за низкою причин домовленості не були реалізовані, у зриві сторони обвинуватили одна одну.

КНДР відтоді не проводила ядерні випробування. Однак на початку цього року Кім Чен Ин заявив, що не бачить сенсу продовжувати дотримання мораторію на випробування ядерної зброї і балістичних ракет.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА