07:30 18.01.2021

У США активізувалися спроби використати близькість до Трампа, щоб заробити на президентських помилуваннях

2 хв читати
У США активізувалися спроби використати близькість до Трампа, щоб заробити на президентських помилуваннях

Наближається день відставки президента Дональда Трампа з поста глави держави, і його соратники намагаються використати решту часу, щоб заробити на лобіюванні президентських помилувань, повідомила газета The New York Times, посилаючись на документи і інформацію від своїх джерел.

"З огляду на те, що президент Трамп готується залишити свою посаду найближчими днями, прибутковий ринок помилувань наближається до свого піку, і деякі з його союзників збирають гонорари з багатих злочинців або їх спільників, щоб підштовхнути Білий дім до помилування", - пише видання.

Воно зазначає, що ці спроби активізувалися, коли стало зрозуміло, що у Трампа "немає можливості оскаржити свою поразку на виборах".

Як приклад, газета повідомляє, що колишній федеральний прокурор Бретт Толман, який консультував Білий дім, "монетизував свою роботу з помилування, зібравши десятки тисяч доларів, а можливо, й більше, за останні тижні".

Колишній особистий адвокат Трампа Джон Дауд "продавав себе засудженим злочинцям як людину, яка могла б домогтися помилування через своїх близькі стосунки з президентом", зазначає видання.

Серед інших, що прагнуть заробити на особистих відносинах з президентом, The New York Times згадує одних з "найближчих до Трампа і його адміністрації" лобіста Метта Шлаппа, колишнього радника штабу Трампа Карен Джорно.

Газета зазначає, що Трамп "натякнув помічникам, що хоче піти на екстраординарний і безпрецедентний крок - помилувати самого себе". Він також обговорював питання про дострокове помилування своїх дітей, свого зятя і радника Джареда Кушнера, свого особистого адвоката Руді Джуліані.

Представник Білого дому відмовився від коментарів, повідомляє видання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА