12:51 18.01.2021

Знайдено тіла вже трьох загиблих моряків із затонулого біля берегів Туреччини судна Arvin - МЗС

2 хв читати
Знайдено тіла вже трьох загиблих моряків із затонулого біля берегів Туреччини судна Arvin - МЗС

Тіла трьох загиблих моряків із затонулого судна Arvin уже знайдено станом на ранок понеділка, повідомляє Міністерство закордонних справ України з посиланням на дані турецької сторони.

"За повідомленням турецької влади, станом на 10:00 18 січня шестеро членів екіпажу врятовані (п'ятеро громадян України та один громадянин РФ), знайдено тіла трьох загиблих моряків (триває процедура їх ідентифікації)", - йдеться в повідомленні МЗС України, оприлюдненому на сайті Кабміну України в понеділок.

Врятованих моряків госпіталізували до місцевої лікарні м. Бартин. Пошуково-рятувальна операція щодо інших членів екіпажу триває.

До м. Бартин прибув посол України в Туреччині та консульські працівники для надання постраждалим громадянам України необхідної консульської допомоги та координації взаємодії з турецькими компетентними органами на місці. Справа перебуває на особливому контролі МЗС і посольства України в Туреччині.

Як повідомило посольство України в Туреччині, українських моряків, врятованих із затонулого судна Arvin, виписали з лікарні. "Стан здоров'я задовільний - дякуємо лікарям Bartın Devlet Hastanesi. Вдячні губернаторству Бартина за одяг і взуття для хлопців. Українські консули готують документи для повернення моряків додому", - йдеться в повідомленні посольства у Twitter у понеділок.

За повідомленням МЗС України, 17 січня біля узбережжя провінції Бартин (Туреччина) затонуло судно Arvin (номер IMO: 8874316, прапор Палау). На борту судна перебували 12 членів екіпажу, серед яких 10 громадян України. За наявними даними, власником затонулого судна є українська компанія Arvin Shipping LTD. За попередньою інформацією, зазначена морська аварія сталася через погані погодні умови (сильний шторм).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА