18:54 18.01.2021

Учасники підгрупи з безпеки ТКГ домовилися про відновлення постачань газу до Мар'їнки

1 хв читати
Учасники підгрупи з безпеки ТКГ домовилися про відновлення постачань газу до Мар'їнки

Під час засідання підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу сторони досягли домовленості щодо відновлення газопостачання до м. Мар'їнки, повідомляє українська делегація в ТКГ.

"Сьогодні відбулося засідання підгрупи з безпеки... Позитивним результатом відеоконференції стало досягнення принципової домовленості з відновлення газопостачання до н.п. Мар’янки, яке було досягнуто завдяки активному сприянню голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, модератора робочої групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи посла Яшара Халіта Чевіка", - йдеться в повідомленні у Facebook.

Наголошується також, що основні зусилля української делегації спрямовані на збереження стійкого режиму припинення вогню і створення умов для подальшого переходу до наступних заходів, обумовлених під час Паризького саміту: розведення сил і засобів, розмінування ділянок місцевості тощо.

"Російська сторона наполягає на "...вдосконаленні координаційного механізму попередження порушень режиму припинення вогню". Наша делегація запропонувала розпочати таке вдосконалення з наступних актуальних питань: недопущення порушення режиму припинення вогню, які призводять до загибелі й поранення українських військовослужбовців, зокрема 11.01.21 року; сприяння проведенню інфраструктурних і ремонтних робіт на лінії розмежування", - додали в українській делегації.

Так, вищезазначені питання будуть конкретизовані під час спільного засідання ТКГ 21 січня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА