07:19 19.01.2021

Німеччина шкодує про введення США санкцій проти "Північного потоку 2"

2 хв читати
Німеччина шкодує про введення США санкцій проти "Північного потоку 2"

Міністерство економіки Німеччини підтвердило, що США проінформували Берлін про введення санкцій щодо російського трубоукладача "Фортуна" і його власника, висловивши жаль у зв'язку із цим кроком Вашингтона.

"Ми із жалем взяли до відома цю заяву", - цитують ЗМІ заяву представника міністерства в Берліні.

Він додав: "Хоча ми не коментуємо майбутні санкційні заходи, ми продовжимо обмінюватися ідеями з союзниками і партнерами з питань, пов'язаних із потенційними санкціями".

За його словами, США домагаються, щоб ФРН "переглянула" свою позицію стосовно газопроводу.

Німеччина і європейські союзники обвинувачують Вашингтон у використанні режиму санкцій CAATSA ("Протидія противникам Америки за допомогою санкцій") для втручання в їх зовнішню й енергетичну політику.

Напередодні німецька Handelsblatt повідомила, що американське посольство в Берліні поінформувало німецьку владу про те, що США планують у вівторок ввести санкції стосовно російського трубоукладача "Фортуна" і його власника - компанії "КВТ-РУС"

"Газпром" (MOEX: GAZP) вирішив добудовувати газопровід "Північний потік 2" власними силами, після того як через накладені США санкції його швейцарський підрядник зупинив роботу. Наразі з приблизно 2460 км газопроводу укладено понад 2300 км (тобто 94%).

У грудні "Фортуна" побудувала 2,6 км магістралі "Північний потік 2" у виключній економічній зоні ФРН.

З 15 січня будівництво магістралі має поновитися в водах виключної економічної зони Данії. Минулого тижня "Фортуна" вийшла з німецького порту Вісмар, але через день шляху зупинилася на рейді порту Росток.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА