10:16 19.01.2021

У Києві з'явився Центр консервації предметів археології

1 хв читати
У Києві з'явився Центр консервації предметів археології

У Києві офіційно з'явився Центр консервації предметів археології, пріоритетними напрямами роботи якого будуть наукові дослідження та розробка наукової документації археологічних пам'яток Києва, повідомив в. о. першого заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентин Мондриївський.

"Першочерговим завданням інституції стане опрацювання історичних цінностей, які були знайдені під час археологічних розкопок на Поштовій площі. Робота проводитиметься у тісній співпраці з Інститутом археології НАН України та його Київською експедицією", - наводить слова Мондриївського прес-служба КМДА.

Центр також проводитиме заходи з консервації археологічних предметів, експериментальними дослідженнями, розробленням і впровадженням у практику консервації та реставрації археологічних предметів, пам’яток містобудування, архітектури та монументального мистецтва, їх обстеження та дослідження.

"В Україні немає аналогічних установ та можливостей для здійснення кваліфікованої консервації та музеєфікації археологічних знахідок. Особливо це стосується дерев’яних артефактів. Спеціалісти новоствореного Центру користуватимуться переважно закордонним досвідом. Наше найголовніше завдання - зберегти всі артефакти, знайдені під час археологічних досліджень", - зазначив директор департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА