13:35 19.01.2021

Головування Швеції в ОБСЄ буде значущим у мотивуванні РФ до конструктивної роботи в ТКГ - Кулеба

2 хв читати
Головування Швеції в ОБСЄ буде значущим у мотивуванні РФ до конструктивної роботи в ТКГ - Кулеба

Україна розраховує, що головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році відіграє важливу роль у мотивуванні РФ до конструктивної роботи в Тристоронній контактній групі, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Сьогодні ми детально обговорили з пані Лінде стан урегулювання збройного конфлікту. Я щиро поділився оцінками України поведінки РФ у Тристоронній контактній групі, наголосив, що Україна виконала свої зобов'язання, взяті на саміті лідерів "нормандського формату" в Парижі, проте ми не бачимо взаємності з боку Росії. Розраховуємо, що шведське головування в ОБСЄ відіграє важливу роль у зміні цієї ситуації на краще і в мотивуванні РФ до конструктивної роботи в ТКГ", - сказав він на прес-конференції після переговорів із нинішньою головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Швеції Анн Лінде в Києві у вівторок.

Кулеба наголосив, що Україна вдячна Швеції за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах.

"Ми вдячні Стокгольму за те, що під час головування Швеції в ОБСЄ в 2021 році питання збройної агресії Росії проти України як головного виклику для європейської безпеки залишатиметься в центрі уваги", - зазначив він.

Міністр зазначив, що в середу він і Лінде перебуватимуть на Донбасі, в районі проведення Операції об'єднаних сил.

"Ми відвідаємо КПВВ "Золоте" і на власні очі зможемо ознайомитися з ситуацією і з тими проблемами, які потребують вирішення", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА