15:16 19.01.2021

СБУ запобігла сімом терактам у 2020 році

1 хв читати
СБУ запобігла сімом терактам у 2020 році

У 2020 році співробітники Служби безпеки України запобігли сімом терористичним актам і затримали десятьох осіб, причетних до їх підготовки і здійснення.

Як повідомляє прес-центр СБУ, загалом за минулий рік винесено 192 судових вироки за посягання на територіальну цілісність України і за терористичну діяльність. Було розпочато 335 кримінальних проваджень щодо захисту національної державності.

"За цей період спецслужба запобігла 7 терористичним актам і затримала 10 осіб, причетних до їх підготовки та вчинення. Серед іншого попереджені теракти, які планувалися біля торгового центру "Французький квартал" у Харкові, поблизу госпіталю в Сєвєродонецьку та на залізничній станції Рубіжне, на території ПАТ "Сєвєродонецьке об’єднання "Азот", - ідеться в повідомленні на сайті відомства.

Крім того, контррозвідка СБУ розпочала 304 кримінальних провадження, зокрема за ознаками державної зради, шпигунства, диверсії та створення терористичної організації: Також викрито 300 фактів набуття іноземного громадянства представниками органів влади та держуправління.

За минулий рік також було заборонено в'їзд в Україну 644 іноземцям, причетним до терористичних й екстремістських організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА