17:28 19.01.2021

ОБСЄ допустила на засідання ТКГ т. зв. громадських радників ОРДЛО з непідтвердженим статусом

2 хв читати
ОБСЄ допустила на засідання ТКГ т. зв. громадських радників ОРДЛО з непідтвердженим статусом

Представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі (ТКГ) від України Сергій Гармаш повідомив, що на засіданні політичної підгрупи ТКГ у вівторок були так звані громадські радники з непідконтрольних уряду окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Україна, Росія та ОБСЄ, виявляється, ведуть переговорний процес з "офіційними представниками ЛНР-ДНР"? А вони в курсі? Я перший раз сьогодні почув", - написав Гармаш на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Зокрема, представник ОРЛО в політичній підгрупі ТКГ Родіон Мірошник у своєму Telegram-каналі написав повідомлення, в якому йшлося про те, що "сьогодні вперше в засіданні політичної групи Контактної групи візьмуть участь громадські радники від ЛНР і ДНР". Попри те, що зміни в делегації не затверджувало МЗС РФ, представниця ОРДО Михайлова заявила, що повідомила нотою МЗС "про склад нашої делегації".

"При цьому нота МЗС РФ на адресу учасників ТКГ не надходила. Представник російської делегації заявив, що Москва завжди повідомляє нотою МЗС про зміни у складі своєї делегації. А до інших "делегацій" МЗС Росії непричетне. Звісно, МЗС України також не робило ноти про участь у Мінському процесі "громадських радників від ЛНР-ДНР". Тоді яке "МЗС" і куди направило свої "ноти"? Це запитання залишилося без відповіді", - зазначив Гармаш.

За його словами, координатор підгрупи від ОБСЄ П’єр Морель не зміг відповісти на запитання української делегації про те, хто ці люди, присутні на засіданні, сказавши, що на переговорах не прийнято порушувати питання щодо статусу учасників.

"Отже, профанація Мінських переговорів щодо Донбасу доведена ОБСЄ до повного апофеозу... Дивні переговори, якщо вони ведуться незрозуміло з ким", - написав Гармаш.

При цьому він зазначив, що т. зв. громадські радники на засіданні у вівторок "не сказали ані слова". "Але важливим є те, що ОБСЄ проковтнула їхню появу, не поцікавившись ані статусом, ані дипломатичною процедурою їх допуску. І навіть не взявши на себе відповідальність за їхню технічну появу в процесі! Хоча процес технічно організовує виключно ОБСЄ! Тобто, тепер Москві у рамках ТКГ можна взагалі все?!" - додав представник.

"Ми не зірвали процесу, враховуючи, що ця провокація, найімовірніше, була приурочена до візиту до Києва нового головуючого в ОБСЄ - міністра закордонних справ Швеції Анн Лінде. Але післязавтра на нас, судячи з усього, чекає бурхливе засідання ТКГ", - резюмував Гармаш.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА