17:43 19.01.2021

Офіс генпрокурора відкрив дві справи за фактом кримінальних правопорушень нардепа Дубінського

2 хв читати
Офіс генпрокурора відкрив дві справи за фактом кримінальних правопорушень нардепа Дубінського

Офіс генерального прокурора за рішенням Печерського районного суду міста Києва відкрив два кримінальні провадження у зв'язку з можливими правопорушеннями одного з народних депутатів України, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Офісу генпрокурора.

"Генеральний прокурор відповідно до рішення Печерського районного суду Києва 11 січня 2021 року розпочав два кримінальні провадження за фактом можливого вчинення кримінальних правопорушень народним депутатом України", - повідомили в прес-службі у вівторок.

При цьому в Офісі генпрокурора зазначили, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про можливе умисне ухилення народним депутатом від сплати податків (ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу України) та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК). Досудове розслідування доручено центральному апарату Державного бюро розслідувань (ДБР).

У прес-службі Офісу генпрокурора офіційно не називають імені депутата, йдеться про народного депутата фракції "Слуга народу" Олександра Дубінського.

Раніше про те, що Офіс генпрокурора розпочав стосовно Дубінського кримінальні провадження за двома статтями, повідомили в громадській організації "Центр протидії корупції".

Раніше, 11 січня, Вашингтон включив до санкційного списку щодо України 11 фізичних осіб і організацій. Під санкції потрапили сім громадян України, зокрема Дубінський, і чотири розміщені, за даними Мінфіну США, в Україні організації. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні вважають, що вони втручалися у виборчий процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з народним депутатом України Андрієм Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом". Дубінський свій зв'язок із Деркачем заперечує.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА