18:43 19.01.2021

Госпсуд переніс на 9 лютого розгляд позову THEO Worldwide Corp до ПриватБанку про оскарження процедури bail-in

2 хв читати
Госпсуд переніс на 9 лютого розгляд позову THEO Worldwide Corp до ПриватБанку про оскарження процедури bail-in

Господарський суд міста Києва переніс на 9 лютого розгляд позову THEO Worldwide Corp до ПриватБанку (Київ) і пов'язаної UK SPV Credit Finance (Велика Британія) про оскарження процедури обміну єврооблігацій на акції додаткової емісії (bail-in) під час націоналізації фінустанови.

Як повідомив юридичний радник ПриватБанку Андрій Пожидаєв агентству "Інтерфакс-Україна", відповідне перенесення пов'язане з вимогою судді до представника позивача надати підтвердження повноважень.

Раніше розгляд справи було призупинено у 2019 році до отримання результатів у справі bail-in сім'ї Суркісів.

Як повідомлялося, Госпсуд Києва 28 березня 2018 року повністю задовольнив позов THEO Worldwide Corp до ПриватБанку і пов'язаної UK SPV Credit Finance про стягнення $663 тис. боргу за емітованими британською структурою єврооблігаціями. Північний апеляційний господарський суд 21 січня 2019 року підтвердив рішення суду попередньої інстанції.

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду 17 листопада 2020 року частково скасував рішення першої та апеляційної інстанції і направив справу на новий розгляд.

У рамках націоналізації ПриватБанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) - емітентом єврооблігацій - підлягали процедурі bail-in і були обміняні на акції додаткової емісії банку.

Ідеться про три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких $40 млн було погашено в серпні 2016 року, а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

Емітентом єврооблігацій із погашенням у січні та лютому 2018 року стало зареєстроване у Великій Британії спеціальне підприємство (special purpose vehicle, SPV) UK SPV Credit Finance plc. Єврооблігації з погашенням у 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Велика Британія), проте під час їх реструктуризації цей борг було переоформлено на UK SPV Credit Finance plc.

Після націоналізації ПриватБанку компанія-емітент цінних паперів залишилася в його власності.

На початку жовтня 2017 року ПриватБанк змінив трасти за єврооблігаціями на $175 млн з погашенням 28 лютого 2018 року і на $200 млн з погашенням 23 січня 2018 року. З 3 жовтня 2017 року новим довірителем є Madison Pacific Trust Limited замість Deutsche Trustee Company Limited (Велика Британія).

У свою чергу Національний банк України 27 жовтня 2017 року погодив зміну структури банківської групи ПриватБанк. З її складу виключені SIA PrivatLizings (Латвія), ТОВ "Приватофіс" (Дніпро), UK SPV Credit Finance PLC і Ukraine Mortgage Loan Finance NO.1 PLC (Велика Британія).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА