19:05 19.01.2021

У Вашингтоні розгорнуто підрозділи радіаційного та хімічного захисту напередодні інавгурації

2 хв читати
У Вашингтоні розгорнуто підрозділи радіаційного та хімічного захисту напередодні інавгурації

 В американській столиці напередодні інавгурації обраного президента Джо Байдена розгорнуто спеціальні підрозділи радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) Берегової охорони США, повідомила вашингтонська радіостанція WTOP.

Берегова охорона сектору штату Меріленд і столичного регіону наразі з задіянням кількох десятків катерів патрулює водний простір річки Потомак і Анакостія в межах округу Колумбія. Завдання полягає в тому, щоб не допустити заходження в закриту зону яких-небудь плавзасобів.

При цьому задіяні також спеціальні загони, такі як Атлантична ударна група, готова реагувати на інциденти, пов'язані з застосуванням зброї масового знищення.

На берегах річки Потомак розміщені сині намети з обладнанням для дезактивації співробітників, що надають першу допомогу високопоставленим особам та іншим у разі хімічної, біологічної або радіологічної атаки.

Берегова охорона також використовує дистанційно керованих роботів для огляду підозрілих плавзасобів. Залучені також службові собаки для пошуку вибухових речовин.

У Вашингтон продовжують стягуватися підрозділи Нацгвардії США для забезпечення порядку під час майбутньої інавгурації 20 січня.

Загалом в американську столицю мають прибути до 25 тис. бійців Нацгвардії.

За повідомленням столичної влади, до забезпечення порядку буде залучено весь особовий склад поліції округу Колумбія - 5,8 тис. осіб. Задіяні також підрозділи транспортної поліції.

Операцією з гарантування безпеки під час інавгурації керуватиме Секретна служба США.

Крім того, задіяна велика кількість агентів ФБР. Їхня чисельність не розголошується.

Тим часом центр Вашингтона повністю блокований. Посилена охорона біля всіх 50 будівель держустанов. Не працюють станції метро в центральних районах столиці. Перекрито головні мости через річку Потомак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА