11:36 20.01.2021

52% українців не готові робити щеплення від коронавірусу навіть безоплатно- соцопитування

2 хв читати
52% українців не готові робити щеплення від коронавірусу навіть безоплатно- соцопитування

39% українців готові робити щеплення від коронавірусу, якщо вакцина буде доступна в аптеках, не готові - 56%, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 14-16 січня 2021 року.

За умови, що щеплення буде безоплатним, готові вакцинуватися вже 43% опитаних, тоді як не готові - 52%. Противників вакцинації переважно більше серед представників середньої вікової групи (30-49 років), жінок, жителів малих міст і тих, хто не боїться захворіти, зазначається в результатах дослідження.

При цьому підтримка безоплатної вакцинації в динаміці впала: в листопаді 2020 року безоплатне щеплення підтримували 55% респондентів. Зате кількість тих, хто готовий зробити щеплення платною вакциною, дещо зросла.

Посилення карантинних заходів (введення т.зв. локдауну) з 8 до 24 січня 2021 року підтримують 51% опитаних, протилежної думки - 46%. Підтримка цієї ініціативи серед населення знизилася - в грудні її підтримували 56%).

40% вважають, що це введення карантину зменшить рівень захворюваності (в грудні - 52%), 55% - протилежної думки. Навіть серед тих, хто підтримує локдаун, третина не вважає його ефективним.

16% респондентів вважають, що вже перехворіли або хворіють на коронавірусну хворобу COVID-19, 80% респондентів вважають, що не хворіли, 4% не змогли відповісти на запитання.

Порівняно з попередніми хвилями опитувань зафіксовано суттєве зниження занепокоєння через те, що респонденти особисто або їхні близькі захворіють на коронавірусну хворобу: в листопаді побоювання захворіти висловлювали 57% опитаних, а в січні - вже 40%, побоювання можливого захворювання близьких і рідних висловили 78% респондентів, у листопаді було 87%. Більше непокояться з приводу можливого захворювання старші опитані й жінки.

51% респондентів часто цікавляться новинами про коронавірус, 26% цікавляться ними іноді, 12% - рідко. Взагалі не цікавляться цією інформацією 10% опитаних. Більше інтересу до таких новин проявляють люди старших вікових груп. У динаміці актуальність новин про коронавірус поступово знижується.

Загалом 14-16 січня методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів було опитано 1 600 респондентів віком від 18 років і старше. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА