17:40 20.01.2021

У зоні ООС на Луганщині виявили боєприпаси російського виробництва - прокуратура

1 хв читати
У зоні ООС на Луганщині виявили боєприпаси російського виробництва - прокуратура

У районі проведення Операції об'єднаних сил у Луганській області правоохоронці задокументували черговий факт використання забороненого озброєння російського виробництва.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, правоохоронці задокументували черговий факт, що підтверджує присутність на тимчасово окупованій території Луганської області збройних формувань Російської Федерації та постачання озброєння країною-агресором.

"На колишніх позиціях НЗФ РФ, що дислокувалося поблизу селища Трьохізбенка Новоайдарського району Луганської області, виявлено боєприпаси російського виробництва - бойову протипіхотну фугасну міну натискної дії (ПМН-2) і три фрагменти протипіхотної осколкової міни натяжної дії (ПОМ-2-Р1) після детонації", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що засоби ураження такого типу не перебувають на озброєнні ЗСУ і застосовуються представниками незаконних збройних формувань РФ окупаційної адміністрації в Луганській області для залякування місцевого населення та здійснення озброєної агресії РФ проти України.

Здобуті речові докази долучені до матеріалів кримінального провадження, яке розслідують за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Протипіхотну фугасну міну натискної дії ПМН-2 вибухотехніки Головного управління Нацполіції в Луганській області знешкодили на місці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА