18:07 20.01.2021

Вбивцю 11-річної дівчинки на Одещині суд засудив до 15 років в'язниці, він спробував накласти на себе руки у залі суду

2 хв читати
Вбивцю 11-річної дівчинки на Одещині суд засудив до 15 років в'язниці, він спробував накласти на себе руки у залі суду

Роздільнянський районний суд Одеської області визнав 24-річного односельчанина убитої влітку 2019 року одинадцятирічної Даші Лук'яненко винним у незаконному позбавленні волі малолітньої, замаху на її зґвалтування та умисному вбивстві, і засудив до 15 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба поліції Одеської області.

"Трагічна подія сталася 13 червня 2019 року в селищі Іванівка. Зловмисник підстеріг дівчинку на вулиці та затягнув її до свого будинку, де намагався зґвалтувати. Аби приховати сліди злочину, він вдарив дитину шилом у шию, надів їй на голову поліетиленовий пакет, задушив і кинув у вигрібну яму туалету", - нагадують в обласному главку поліції в середу.

Майже тиждень дівчинку шукали поліцейські, військовослужбовці, рятувальники, волонтери та місцеві жителі. Щодня для проведення слідчих дій, оперативних і розшукових заходів, які проводилися і на землі, і з повітря, і під водою, залучалися сотні правоохоронців.

"По крихтах збираючи інформацію та по секундах відновлюючи останню годину життя Даші, поліцейські встановили зловмисника, який, намагаючись відвести від себе підозру та уникнути покарання, цинічно разом із селянами та волонтерами брав участь у її пошуках. Тіло зниклої дівчинки знайшли за місцем мешкання підозрюваного - і лише тоді він зізнався у скоєному", - нагадали у поліції.

Чоловіка заарештували без права внесення застави, а його дії кваліфікували за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 152 (замах на зґвалтування), п. 2 і 10 ч. 2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, поєднане зі зґвалтуванням або сексуальним насильством) і ч. 1 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування було проведено низку експертиз і зібрано обґрунтовані докази, які нині дозволили довести провину обвинуваченого в суді.

"У судовому засіданні чоловік повністю визнав свою провину. Однак під час оголошення вироку, усвідомивши його невідворотність, він спробував покінчити з життям, травмувавши собі шию. Підсудному надали необхідну допомогу та оголосили про позбавлення волі на 15 років та зобов’язання виплатити потерпілій стороні 800 тисяч гривень компенсації", - поінформували у поліції.

За фактом події з його травмуванням керівництво ГУ поліції Одеської області призначило службове розслідування, у рамках якого встановлюватиметься правомірність дій правоохоронних органів у цій ситуації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА