18:19 20.01.2021

З ОРДЛО на підконтрольну уряду України територію незабаром передадуть дев’ятьох осіб - Денісова

2 хв читати
З ОРДЛО на підконтрольну уряду України територію незабаром передадуть дев’ятьох осіб - Денісова

Із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей на підконтрольну уряду України територію найближчим часом будуть передані дев’ятеро осіб, які незаконно утримуються в місцях несвободи, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"До слідчого ізолятора у Луганську вже доставлені три особи, які готуються до передачі, в Донецькому слідчому ізоляторі - шість. Їх наразі годують, миють, надають медичну допомогу, роблять охайний вигляд. Сьогодні ввечері або завтра зранку їх передадуть за маршрутом "Луганськ\Донецьк - Ростов-на-Дону - Мінськ - Київ". Тобто ми в очікуванні", - наводить слова Денісової під час брифінгу на КПВВ "Золоте" прес-служба омбудсмена.

Водночас Денісова зазначила, що не може назвати їхні прізвища, але повідомила, що всі вони - громадяни України.

Раніше повідомлялося, що глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що передача частини утримуваних громадян України голові політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народному депутату Віктору Медведчуку без участі уповноважених державних органів є порушенням міжнародних домовленостей на найвищому рівні.

Позаштатний радник голови Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони, радник з інформаційної політики української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович повідомив, що СБУ перевірить всіх полонених, "повернення" до України яких анонсували в ОРДЛО.

"Спецслужби України проведуть перевірку осіб, яких маріонеткові "органи" готують до "повернення", а пропуск та зустріч цих осіб через лінію розмежування, якщо він відбудеться, буде організований уповноваженими державними органами України", - написав він на своїй сторінці у Facebook у суботу.

Арестович також наголосив, що українська ТКГ розглядає намір ОРДЛО "як спробу тиску РФ на українську сторону переговорів, а цю спробу, у свою чергу, - як елемент масштабної кампанії з тиску на політичне керівництво та народ України". "Ні родинні зв'язки, ні статус народного депутата, не є підставою для маніпулювання статусом "громадянина України", а тим більше - примусовим переміщенням наших куди-небудь, у фактичній взаємодії з державною владою країни-окупанта", - зазначив Арестович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада підписала угоду з Німеччиною про сприяння торгівлі водневим паливом, знижуючи імпорт російської нафти

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА