07:09 21.01.2021

Демократи отримали формальний контроль над Сенатом США

1 хв читати
Демократи отримали формальний контроль над Сенатом США

Демократи отримали формальну більшість у Сенаті США після того, як три нових сенатора-демократа принесли присягу.

Присягу склали Джон Оссофф і Рафаель Ворнок, які перемогли республіканців Девіда Перью і Келлі Лоффлера у другому турі виборів в штаті Джорджія 5 січня.

Крім того, до них приєднався наступник нового віце-президента США Камали Гарріс на посаді сенатора від штату Каліфорнія Алекс Паділья, який займатиме це місце до 2022 року.

Розклад у Сенаті становить 50 демократів і 50 республіканців. Однак той факт, що віце-президент США є демократом і може голосувати при однаковій кількості голосів, дає демократичній партії контроль над Сенатом.

"Ми перегорнули сторінку нової глави в історії нашої демократії", -сказав лідер сенатської більшості Чарльз Шумер після того, як нові сенатори принесли присягу.

Таким чином, вперше з 2010 року демократи отримали повний контроль над Конгресом США.

Демократи назвали три сфери найближчих пріоритетів: другий процес щодо імпічменту колишнього президента Дональда Трампа, новий раунд боротьби з коронавірусом COVID-19 і підтвердження кандидатів на пости міністрів при новому президенті Джо Байдені.

Тим часом, Шумер і тепер уже лідер меншості Мітч Макконнелл повинні розробити організаційну резолюцію, в якій буде викладено, як вони будуть ділити владу. Поки вони цього не зроблять, республіканці все ще технічно можуть мати більшість у деяких сенатських комітетах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА