09:13 21.01.2021

Twitter заморозив сторінку посольства КНР у США через пост про уйгурів

1 хв читати
Twitter заморозив сторінку посольства КНР у США через пост про уйгурів

Компанія Twitter призупинила роботу акаунта посольства КНР у США в зв'язку з публікацією китайської дипмісії про права уйгурів, передає в четвер агентство Bloomberg.

За версією агентства, пост китайської сторони стосувався уйгурських жінок, який Twitter визнав суперечливим політиці компанії. У підсумку Twitter зробив пост недоступним для перегляду і заблокував доступ до акаунту посольства.

"Ми вдалися до дій щодо цього твіту за порушення правил нашої політики проти дегуманізації (будь-яких груп населення - ІФ)", - цитує Bloomberg заяву представника Twitter.

Тим часом, правила Twitter передбачають вимогу до власника заблокованої сторінки самостійно прибрати подібний пост, щоб повернути доступ до акаунту.

У Twitter підтвердили, що акаунт дипмісії залишається заблокованим, що означає - посольство твіт не вилучило. На сторінці посольства останнім опубліковане повідомлення, датоване 9 січня.

Посольство КНР у США не дає коментар з цього приводу, але в китайських державних ЗМІ рішення Twitter назвали "лицемірством".

Минулого вівторка Майк Помпео, що займав пост держсекретаря в колишній адміністрації США обвинуватив Китай в геноциді уйгурів та інших етнічних і релігійних меншин в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі.

США не раз обвинувачували Китай у порушенні прав уйгурів та інших представників мусульманської меншини. Пекін стверджує, що в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі гарантовані права всіх нацменшин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА