11:43 21.01.2021

У МВС сподіваються, що Рада ухвалить законопроект про посилення відповідальності за водіння у п'яному вигляді

2 хв читати
У МВС сподіваються, що Рада ухвалить законопроект про посилення відповідальності за водіння у п'яному вигляді

 Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко закликав Верховну Раду ухвалити наступного тижня законопроект №2695 про посилення відповідальності за водіння у п'яному вигляді.

"... Наступного тижня Верховна Рада розгляне законопроект №2695, розроблений групою народних депутатів, які хочуть зберегти життя українців від п'яного бидла на дорогах. У цьому законопроекті передбачено право здійснювати раптові перевірки водіїв на стан алкогольного сп'яніння, як це є у всіх цивілізованих країнах", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Заступник глави МВС наголосив, що наразі робити перевірки водіїв в Україні не дозволено.

"Я дуже сподіваюся, що цей законопроект підтримають всі фракції та всі депутатські групи, оскільки від рук п'яних водіїв гинуть виборці, які голосували за кожну політичну силу зі сподіванням, що вона зробить Україну безпечнішою", - зазначив Геращенко.

Як повідомлялося, 13 липня 2020 року ВР прийняла в першому читанні законопроект про адмінарешт та підвищення штрафів за водіння у п'яному вигляді.

Законопроект №2695 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху" пропонує внести зміни до низки статей Кримінального кодексу України, а також законів "Про дорожній рух" та "Про національну поліції".

Пізніше на сайті президента України з'явилася петиція із закликом припинити розгляд у Верховній Раді законопроекту №2695 про посилення відповідальності за водіння у п'яному вигляді як "диктаторського й такого, який збільшить рівень поліцейського свавілля та корупції".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА