16:48 21.01.2021

Зеленський співчуває родичам загиблих у харківському будинку для літніх людей та очікує оперативного розслідування

2 хв читати
Зеленський співчуває родичам загиблих у харківському будинку для літніх людей та очікує оперативного розслідування

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів невідкладно розібратися в ситуації з пожежею в будинку для літніх людей у Харкові, яка забрала життя 15 осіб, і терміново створити Державну комісію під керівництвом міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова для з'ясування причин трагедії і напрацювання механізмів запобігання таким надзвичайним ситуаціям у майбутньому.

"Міністру внутрішніх справ – відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто в ній винен. Закликаю місцеву владу – очільників міст та областей – максимально співпрацювати з центральною владою і зробити все можливе для допомоги постраждалим та родичам, які втратили своїх близьких. Мої щирі співчуття", - ідеться в повідомленні глави держави в соцмережах.

Президент розцінив те, що трапилося в Харкові, як "страшну трагедію". За його даними, на момент початку пожежі в будинку перебували 33 літніх людини, наразі вже відомо про 15 загиблих і п'ятьох постраждалих. "Ми всі молимося, щоб не було більше. Знаю, що рятувальники з перших хвилин перебувають на місці та гасять пожежу", - йдеться в його повідомленні.

Як повідомлялося, о 15:03 в Харкові у двоповерховому житловому будинку на вул. Нижній Гиївській, 150-б, попередньо переобладнаному під будинок для літніх, виникла пожежа на другому поверсі. У будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули, 11 госпіталізовані.

Площа пожежі становила 100 кв. м. О 16:14 пожежу було локалізовано. Наразі рятувальники і поліцейські обстежують приміщення, розташовані на другому поверсі будівлі.

Подію класифіковано як надзвичайну ситуацію державного рівня, повідомили в ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА