18:17 21.01.2021

Будинок для літніх людей у Харкові не числився в реєстрі закладів соцзахисту - директор департаменту ОДА

1 хв читати

У Харкові за адресою вул. Нижня Гиївська, 150-б, де внаслідок пожежі в четвер загинули 15 людей, не зареєстровано жодних закладів соцзахисту, заявив директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації (ОДА) Юрій Шпарага.

"За огорожею - приватний будинок. Туди ніхто не мав доступу, тому що цей заклад не має призначення як заклад соціального захисту населення", - сказав Шпарага журналістам на місці події в четвер.

За його словами, літні люди, які перебували в будинку на момент пожежі та яких вдалося врятувати, у разі потреби будуть розміщені в інтернатних закладах області. Шпарага також повідомив, що наразі встановлюють родичів та близьких цих людей.

Як повідомлялося, о 15:03 у Харкові у двоповерховому житловому будинку на вул. Нижній Гиївській, 150-б, попередньо переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. За попередньою інформацією, у будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули, 11 госпіталізовано. Площа пожежі становила 100 кв. м. О 16:14 пожежу локалізовано, о 16:53 ліквідовано.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА