19:32 21.01.2021

ДБР почало розслідування за фактом службової недбалості співробітників ДСНС під час перевірок у приватному будинку для літніх людей в Харкові

2 хв читати
ДБР почало розслідування за фактом службової недбалості співробітників ДСНС під час перевірок у приватному будинку для літніх людей в Харкові

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань в м Полтава почали досудове розслідування за фактом неналежного виконання службових обов'язків співробітниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, що призвело до загибелі 15 осіб.

"За попередньою інформацією, 21 січня о 15:03 в місті Харків у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. В результаті загинули 15 людей, ще 5 потрапили до лікарні. Тривають слідчі дії, у рамках яких перевіряється інформація про неналежне виконання службових обов'язків працівниками ДСНС під час перевірок та інших методів контролю за станом протипожежної безпеки", - повідомляє прес-служба ДБР.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, о 15:03 21 січня в Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для людей похилого віку, виникла пожежа на другому поверсі. За попередньою інформацією, у будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 із них загинули. Площа пожежі становила 100 кв. м. О 16:14 пожежу локалізовано, о 16:53 ліквідовано.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Директор департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага заявив, що за адресою, де сталася пожежа, не зареєстровані жодні установи соцзахисту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА