19:51 21.01.2021

В Одесі заблокували схему незаконного переправлення моряків на територію окупованого Криму

2 хв читати
В Одесі заблокували схему незаконного переправлення моряків на територію окупованого Криму

В Одесі Служба безпеки України розкрила і заблокувала схему незаконного переправлення моряків через державний кордон на тимчасово окуповану територію Криму, повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники і слідчі спецслужби встановили, що організувало схему керівництво однієї з міжнародних груп морських компаній. Вони тривалий час наймали на свої судна українських моряків. Потім буксири компанії незаконно відправлялися до тимчасово окупованого Криму і після виконання робіт поверталися в українські порти. Таким чином моряки порушували порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", - зазначається в повідомленні.

За фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332, ч. 2 ст. 332-1 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) Кримінального кодексу України.

У рамках розслідування правоохоронці провели 12 обшуків у приміщеннях і на суднах групи компаній. Було вилучено: суднова документація, комп'ютерна техніка та флеш-накопичувачі, договори, укладені зокрема з резидентами РФ, майже 20 печаток приватних комерційних структур, документи про фрахт буксирів. Виявлені докази вказують на організацію групою компаній незаконних каналів направлення моряків на роботу в закритих портах України в тимчасово окупованому Криму.

Вилучені матеріали після судових експертиз планується використовувати як докази незаконної діяльності.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення винних до відповідальності.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА