07:27 22.01.2021

Глава французького виноробного регіону подарувала Байдену вино з надією на зняття введених Трампом мит

3 хв читати
Глава французького виноробного регіону подарувала Байдену вино з надією на зняття введених Трампом мит

Голова французької регіональної ради Бургундія - Франш-Конте Марі Гіт Дюфай подарувала президенту США Джо Байдену дві пляшки елітного бургундського вина, повідомляє газета "Фігаро".

Разом із подарунком Дюфай попросила зняття введених колишнім президентом США Дональдом Трампом мит, які, за її словами, "карають" французький виноробний сектор.

"США - це головний ринок експорту вин Бургундії", - написала вона в посланні, адресованому Байдену. За словами Дюфай, через введені Трампом заходи упущений прибуток виноробів Бургундії становить десятки мільйонів євро.

Вона закликала відновити переговори між США і ЄС, щоб встановити рівні умови торгівлі і скасувати мита на вино.

На початку січня 2021 року адміністрація президента США Дональда Трампа повідомила, що вводить нові мита на вино і спиртні напої з Франції та Німеччини в розмірі 25%, починаючи з 12 січня.

Зокрема вперше будуть введені мита на вино, вміст алкоголю в якому перевищує 14%, раніше вони не поширювалися на цю категорію, йдеться в повідомленні Управління торговельного представника США (USTR).

У США спостерігається зростання поставок цих вин, особливо з Іспанії та Франції, після введення мит на вино з вмістом алкоголю 14% і менше в минулому році.

"З урахуванням того, що відбувається на тлі пандемії, коли закриті ресторани і виноробні заводи, зараз просто не той час, щоб наносити удар по галузі, яка вже зіткнулася з економічними наслідками", - говорить директор з суспільної політики Ради США з міцних спиртних напоїв (Distilled Spirits Council of the US) Крістін Локасіо, слова якої наводить газета The Wall Street Journal.

Вашингтон ввів 25% мита на вино з Франції, Іспанії, Німеччини та Великої Британії в жовтні 2019 року у відповідь на субсидування цими країнами європейського авіабудівного концерну Airbus SE, стверджуючи, що вони вдарять по його американському конкуренту Boeing Co. (SPB: BA)

Нові ж мита поширюються на преміальні категорії коньяку вартістю $ 38 за літр і вище, а також деякі компоненти для виробництва літаків з Франції та Німеччини.

У повідомленні USTR йдеться, що розширення мит зачіпає продукцію з Франції та Німеччини, оскільки ці країни надають найбільші субсидії, що суперечить правилам Світової організації торгівлі (СОТ).

США і Європейський союз протягом тривалого часу ведуть суперечки про те, що обидві сторони називають незаконною фінансовою підтримкою Airbus і Boeing з боку влади. Конфлікт загострився на тлі введення мит на товари народного споживання.

У жовтні 2019 року США ввели мита на вино, сир і іншу продукцію з Європи загальною вартістю $ 7,5 млрд. У відповідь на це Євросоюз у листопаді оголосив про мита на товари з США вартістю $ 4 млрд, включно з імпортом літаків Boeing, а також спиртних напоїв і тютюну.

Введення мит негативно впливає на галузь. Так, імпорт вина з Франції скоротився на 54% у перші п'ять місяців 2020 року порівняно з аналогічним періодом роком раніше, а з Німеччини - на 42%, згідно з даними американського Альянсу з винної торгівлі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА