09:58 22.01.2021

Європейські лідери висловилися за підтримку відкритими внутрішніх кордонів ЄС

2 хв читати
Європейські лідери висловилися за підтримку відкритими внутрішніх кордонів ЄС

Глави держав та урядів країн Євросоюзу обговорювали ситуацію на внутрішніх і зовнішніх кордонах ЄС як одного з найважливіших аспектів у контексті боротьби проти COVID-19, заявив глава Європейської ради Шарль Мішель.

"Ми абсолютно впевнені, що ми маємо підтримувати (внутрішні) кордони відкритими, щоб гарантувати хороше функціонування внутрішнього ринку", - сказав глава Євроради на прес-конференції за підсумками відеонаради європейських лідерів у четвер увечері.

"І водночас ми також переконані, що стосовно необов'язкових поїздок мають бути передбачені обмеження, і тому потрібно здійснити адаптацію рекомендацій, пов'язаних із цією темою", - додав Мішель.

У свою чергу глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн наголосила на тому, що на внутрішніх і зовнішніх кордонах мають застосовувати цілеспрямовані заходи заради безпеки європейських громадян. Вона при цьому відзначила зростання інфікувань коронавірусом у Європі та поширення нових штамів вірусу.

Щоб визначити зони високого ризику, на думку Єврокомісії, має бути уточнена картографія поширення захворювання, для чого пропонується впровадити нову категорію епідеміологічної небезпеки - темно-червоний колір для зон, у яких вірус поширюється дуже швидко.

"Пасажири з цих зон матимуть проходити тести до від'їзду і піддаватися карантину після прибуття до Європейського Союзу. І, з огляду на дуже-дуже серйозну ситуацію, всі необов'язкові подорожі мають бути строго не рекомендовані між країнами ЄС і за його межі", - сказала глава Єврокомісії.

"Але водночас має бути забезпечено, щоб функціонував внутрішній ринок. Товари мають без проблем перетинати кордони. Це капітально важливо", - продовжила фон дер Ляєн.

"Що стосується зовнішніх кордонів, ми також запропонуємо додаткові заходи безпеки. Від тих, хто робить із третіх країн важливі поїздки до Європи, ми, наприклад, вимагатимемо пройти тестування перед від'їздом", - додала глава Європейської комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА