10:14 22.01.2021

Конгрес США погодився з призначенням кандидата Байдена на посаду голови Пентагону

2 хв читати
Конгрес США погодився з призначенням кандидата Байдена на посаду голови Пентагону

 Сенат слідом за Палатою представників Конгресу США включив "зелене світло" для призначення на посаду міністра оборони кандидата президента Джо Байдена відставного генерала Ллойда Остіна.

Відповідно до закону, міністром оборони США може бути тільки цивільна особа. Відставні військові можуть обіймати цю посаду лише після закінчення семи років після виходу у відставку з армії. Як виняток відставний військовий, термін відходу якого з армії становить менше семи років, може стати міністром оборони тільки за рішенням Конгресу.

Остін залишив військову службу в 2016 році. Отже, рішення Палати представників і Сенату відкриває йому шлях до міністерської посади.

Спостерігачі звернули увагу на те, що Сенат проголосував за скасування обмеження для Остіна відразу після рішення Палати представників. Як наголошується в повідомленнях ЗМІ, це стало свідченням того, що демократи, які тепер контролюють і Палату представників, і Сенат, хочуть зробити все можливе, щоб команда Байдена з питань національної безпеки була створена як можна швидше.

"Наша країна стикається з безліччю проблем у сфері національної безпеки, президент Байден заслуговує того, щоб його кабінет був сформований за його вибором, оскільки його адміністрація прагне вирішити ці проблеми", - йдеться в заяві голови Комітету у справах збройних сил Палати представників Адама Сміта.

Затвердження Остіна на посаді міністра оборони Сенатом відбудеться пізніше, про терміни не повідомляється.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА