10:27 22.01.2021

Разумков закликає до зваженого підходу в питанні обміну утримуваними

2 хв читати
Разумков закликає до зваженого підходу в питанні обміну утримуваними

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликає до зваженого підходу в питанні обміну утримуваними особами, зокрема в обхід Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

"Якщо ми говоримо про мою позицію, то я думаю, що тут головне - не нашкодити", - сказав він в ефірі телеканалу "Україна 24" в п'ятницю, відповідаючи на запитання про його ставлення до передання частини утримуваних громадян України приватній особі.

"Тому що якщо це може поставити під зрив процес загального обміну або виконання Мінських домовленостей з усіма іншими відображеними аспектами, іншими домовленостями, що відбувалися на рівні представників і ТКГ, і "нормандського формату", - це обов'язково потрібно враховувати. Звісно, ми хочемо якомога швидше повернути всіх наших полонених, всіх наших заручників, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, але потрібно підходити до цього процесу виважено", - додав Разумков.

Як повідомлялося, українському омбудсмену Людмилі Денісовій у четвер підтвердили два маршрути, за якими може відбутися процес однобічного передання на підконтрольну уряду територію громадян України, яких незаконно тримали на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Водночас омбудсмен наголосила, що кількість українців, яку планують передати, постійно змінюється.

У свою чергу в четвер прес-служба партії "Опозиційна платформа - За життя" на сайті розмістила звернення голови політради "ОПЗЖ", нардепа Віктора Медведчука до глави СБУ Івана Баканова з проханням "оформити йому дозвіл на перетин лінії розмежування в межах Донецької області (КПВВ "Майорське") і забезпечити йому прохід на територію ОРДО через КПВВ "Майорське". Також у листі Медведчук просить "забезпечити перехід на підконтрольну Україні територію через КПВВ "Майорське "переданих йому громадян України.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук і МЗС України розцінили передання частини утримуваних громадян України Медведчуку як приватній особі порушенням міжнародних домовленостей на найвищому рівні.

Представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі (ТКГ) від України Сергій Гармаш повідомив, що на засіданні ТКГ у четвер питання обміну утримуваними особами не порушували.

Пізніше Кравчук повідомив, що процес передання частини утримуваних громадян України Медведчуку зупинено, оскільки літак, який мав їх привезти, не вилетів.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА