11:13 22.01.2021

Майбутнє Європи безпосередньо залежить від майбутнього України - Смешко

2 хв читати
Майбутнє Європи безпосередньо залежить від майбутнього України - Смешко

Лідер партії "Сила і честь" генерал-полковник Ігор Смешко вважає, що майбутнє Європи безпосередньо залежить від майбутнього України, проте зазначає, що Захід не має жодної спільної стратегії щодо України.

Як повідомляє прес-служба партії "Сила і честь", під час веб-конференції з керівництвом австрійського представництва Пан'європейського союзу, відповідаючи на запитання про вступ України до НАТО, Смешко зазначив: "Безумовно, було б добре, якщо б парасолька 5 статті Євроатлантичного договору гарантувала нашу безпеку в реаліях непроголошеної війни проти нас з боку Росії… Але ми не маємо об’єктивних можливостей і відповідних напрацьованих політико-дипломатичних зв’язків, щоб цього досягти сьогодні. В той час, коли Росія має можливості активно блокувати цей процес через низку європейських країн - учасниць НАТО".

Крім того, на його думку, "Захід традиційно не має жодної спільної стратегії щодо нашої держави", що також є проблемою.

"Можливий шлях припинення війни у центрі Європи, деокупації українських територій, відновлення зруйнованої окупацією Криму системи міжнародного права, а також запобігання остаточній руйнації Договору про нерозповсюдження ядерної зброї – це нове комплексне рішення питань безпеки в Єворатлантичному просторі шляхом розробки нової спільної Стратегії Заходу стосовно України і Росії", - вважає Смешко.

Так, за словами Смешка, елементами цієї нової конструкції можуть бути зняття питання про членство України в НАТО в обмін на додаток Будапештського меморандуму реально діючим механізмом забезпечення територіальної цілісності й недоторканності її кордонів і неприпустимість застосування проти неї будь-якої сили: військової, економічної, політико-дипломатичної або інформаційно-підривної.

"Одночасно – надання Україні статусу основного стратегічного партнера США поза НАТО і прийняття її повноправним членом Європейського Союзу. А також включення України як одного з базових елементів до майбутньої Балто-Чорноморсько-Адріатичної Конфедерації демократичних країн Європи та визначення її як зв’язуючого моста між Заходом і Росією – для поступової та еволюційної реалізації концепції генерала Де Голля про створення "Євроатлантичого простору безпеки від Ванкувера до Владивостока", - наголосив лідер партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА