11:50 22.01.2021

На Харківщині поліція перевіряє законність функціонування приватних будинків для літніх людей

2 хв читати
На Харківщині поліція перевіряє законність функціонування приватних будинків для літніх людей

Голова Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) Айна Тимчук вимагає вжити вичерпних заходів щодо виявлення на території області недержавних установ, що надають послуги з утримання, медичного обслуговування людей похилого віку та осіб з інвалідністю без необхідних дозвільних документів, і притягнути до відповідальності причетних до незаконної діяльності.

Як повідомляє прес-служба обладміністрації, про це Тимчук заявила на позачерговому засіданні регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки в п'ятницю.

У свою чергу начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Андрій Рубель повідомив, що наразі поліцейські опрацьовують 118 таких об'єктів. "Опрацьовуємо такі об'єкти у місті Харкову та Харківській області, загалом їх 118, серед них - 11 пансіонатів, 30 хостелів і 20 будинків для людей похилого віку", - сказав Рубель.

За підсумками комісії було ухвалено рішення про проведення спільних перевірок у всіх соціальних установах області щодо законності їх функціонування, дотримання правил пожежної безпеки, санітарних норм і правил охорони праці.

Директор департаменту Юрій Шпарага повідомив, що соціальні заклади обласного підпорядкування готові прийняти на проживання не тільки постраждалих унаслідок пожежі 21 січня в нелегальному будинку для літніх людей, а й тих, кого буде виявлено під час перевірок нелегальних установ. "Для людей, яких треба буде відселяти з незаконних інтернатних закладів, на сьогодні є 136 місць у геріатричних пансіонатах. Ми готові цих людей прийняти, за їх добровільною згодою, якщо людина дієздатна. Якщо ні - до нас має звернутися їхній офіційний опікун", - сказав він.

Окрім того, на комісії було ухвалено рішення ініціювати виділення матеріальної допомоги з обласного бюджету для постраждалих унаслідок пожежі.

Як повідомлялося, 21 січня вдень у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. За попередньою інформацією, в будинку на момент пожежі перебували 33 людини, 15 з них загинули, 11 госпіталізовані. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Директор департаменту соцзахисту населення Харківської облдержадміністрації Юрій Шпарага заявив, що за адресою, де сталася пожежа, не зареєстровано жодних закладів соцзахисту.

За інформацією генпрокурора Ірини Венедіктової, затримано власника домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат, а також орендаря будинку і його дружину - директора приватного підприємства, яка фактично керувала закладом. Також затримано адміністратора, який координував роботу пансіонату, але офіційно не був там працевлаштований. ДБР розпочало розслідування за фактом службової недбалості співробітників ДСНС під час перевірок у приватному будинку для літніх людей у Харкові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА