13:06 22.01.2021

Київська влада веде переговори з американськими та європейськими виробниками вакцини від COVID-19, щоб закупити 1 млн доз

2 хв читати
Київська влада веде переговори з американськими та європейськими виробниками вакцини від COVID-19, щоб закупити 1 млн доз

Київ веде переговори з декількома виробниками про закупівлю вакцини від COVID-19 для столиці, заявив мер Віталій Кличко.

"Столична влада веде переговори з декількома американськими та європейськими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу. Я використовую всі свої закордонні контакти і зв'язки, для того щоб забезпечити киян вакциною. Йдеться про те, щоб закупити для Києва 1 млн доз препарату для вакцинації 500 тис. киян", - сказав Кличко під час онлайн-брифінгу.

Він наголосив, що столиця готова закупити вакцину коштом міського бюджету, оскільки поки що до України жодна з вакцин не надійшла, а Київ - багатомільйонне місто, де вірус тут поширюється найбільшими темпами.

За словами Кличка, сьогодні у міської влади є попередні домовленості з деякими виробниками. Також він зазначив, що в столиці готова інфраструктура для проведення вакцинації: є обладнання для зберігання вакцини, кабінети щеплень, а фахівцям централізовано проведуть відповідне навчання.

"Місто закуповуватиме вакцину безпосередньо у виробників. Вакцину, яку придбає столиця, застосовуватимуть виключно безоплатно і для певних категорій людей. Щойно ми підпишемо контракт, я відразу поінформую про це киян, громадськість. А сьогодні я подаю на розгляд депутатів проект рішення про внесення змін до програми "Здоров'я киян" на 2021 р., який дозволить коштом міського бюджету закупити вакцину", - сказав мер Києва.

Кличко наголосив, що рішення необхідно ухвалити невідкладно, щоб не тягнути з оплатою, щойно буде підписано контракт, "щоб Київ якнайшвидше отримав вакцину".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА