14:01 22.01.2021

Куба ввела обмеження на переміщення туристів через зростання кількості заражень COVID-19

2 хв читати
Куба ввела обмеження на переміщення туристів через зростання кількості заражень COVID-19

Куба тимчасово заборонила туристам залишати курорти Кайо-Коко та Кайо-Гільєрмо з метою екскурсій до інших регіонів, повідомив порталу "Інтерфакс-Туризм" радник із туризму посольства Куби в РФ Хуан Карлос Ескалона Пельїсер.

"Туристи тимчасово не можуть залишати острова Кайо-Коко та Кайо-Гільєрмо з метою екскурсій до інших регіонів Куби. Прикордонний муніципалітет Морон закритий. Ці обмеження триватимуть не більше ніж два тижні", - сказав він.

Нові правила пов'язані з різким зростанням кількості заражень COVID-19 на Кубі в січні. За повідомленням Prensa Latina, минулого тижня на острові було зареєстровано максимальну кількість нових випадків коронавірусу за весь час пандемії.

Загалом на острові зареєстровано майже 20 тис. випадків COVID-19, щодоби хворіють майже 400 осіб.

Туристам для в'їзду на Кубу потрібен негативний ПЛР-тест на коронавірус, зробити який потрібно не раніше ніж за 72 години до поїздки. Після прильоту аналіз буде взято повторно. Факт проходження вакцинації цих правил не скасовує.

Крім того, туристи після прибуття на Кубу мають підтвердити наявність медичної страховки від COVID-19 (за необхідності її можна купити в аеропорту за $30). При виїзді з країни всі охочі також можуть пройти ПЛР-тести на коронавірус за $30. У готелях мандрівники зобов'язані носити маски.

За повідомленням Euronews, цього року Куба має намір провести імунізацію свого населення власною вакциною від коронавірусу.

"Soberana 2 буде першою вакциною, розробленою у Латинській Америці, у 2021 році планується виробити 100 млн доз. Якщо вона проявить себе успішно, до кінця року все населення Куби буде вакциновано. Крім того, вакцини як додаткову опцію можуть запропонувати туристам", - зазначає портал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА