16:54 22.01.2021

Британські чиновники пропонують платити громадянам за дотримання самоізоляції

2 хв читати
Британські чиновники пропонують платити громадянам за дотримання самоізоляції

Британські урядовці пропонують платити громадянам за перебування вдома в разі, якщо вони отримали позитивний тест на коронавірус, на тлі побоювань, що багато хто уникає здачі тестів або не дотримується правил щодо самоізоляції.

Підготовлений чиновниками план, який ще не отримав схвалення, передбачає виплати у розмірі 500 фунтів стерлінгів ($685), випливає з чорнового документа. Наразі фінансову допомогу в разі потреби дотримуватися карантину отримують лише люди з найнижчим рівнем доходу.

Ініціатива, яка обійдеться уряду приблизно у 2 млрд фунтів стерлінгів на місяць, покликана розвіяти страх втратити дохід у разі потреби самоізолюватися, йдеться в документі, з яким ознайомилася газета The Guardian.

Водночас міністр із захисту довкілля Джордж Юстіс назвав ідею "спекуляцією" і сказав, що "жодних рішень ще не ухвалено", відповідаючи на запитання про ініціативу в інтерв'ю радіостанції LBC.

Ми дійсно хочемо підвищити рівень дотримання правил самоізоляції для тих, хто, наприклад, контактував із кимось, у кого було виявлено позитивний результат, і ми дійсно хочемо, щоб люди здавали тести, якщо у них є симптоми вірусу", - сказав Юстіс.

"Проте це також передбачає величезні витрати", - зазначив він.

Велика Британія оголосила локдаун утретє, країна лідирує за рівнем смертності від COVID-19 у Європі. Згідно з останніми даними, на території Великої Британії від наслідків зараження інфекцією померли 94,580 тис. пацієнтів у 28-денний період після позитивного тесту на наявність вірусу.

Бажання уникнути самоізоляції є головною причиною, чому британці ухиляються від здачі тесту. Його здають лише 17% людей із симптомами, випливає з урядового документа. При цьому заходів самоізоляції дотримується лише чверть, водночас 15%, як і раніше, ходять на роботу, йдеться в документі.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон просигналізував, що локдаун може тривати літа, незважаючи на посилення тиску з боку однопартійців, які закликають розробити план для пом'якшення обмежувальних заходів після того, як влада досягне мети з вакцинації 15 млн найуразливіших громадян. Джонсон хоче досягти цієї мети до 15 лютого.

У Великій Британії зачинені магазини, ресторани та навчальні заклади, громадян просять не виходити з дому, хіба що за нагальної потреби. Обмеження загрожують ще однією рецесією для економіки, яка пережила найбільший спад за три століття.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА