21:59 22.01.2021

Приватні будинки для літніх людей в Україні більшою мірою перебувають у тіні

1 хв читати
Приватні будинки для літніх людей в Україні більшою мірою перебувають у тіні

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявляє, що ринок надання соціальних послуг із розміщення людей похилого віку приватними інституціями в Україні більшою мірою перебуває в тіні.

"Хочу підтвердити, що ринок надання соціальних послуг (з розміщення людей похилого віку - ІФ) приватними інституціями в Україні потрібен, але більшою мірою він у тіні. Його необхідно виводити на світло, необхідна державна підтримка і нам потрібен у цьому питанні контроль", - сказала Лазебна в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" в п'ятницю ввечері.

Міністр зазначила, в 2020 році почав працювати реєстр організацій, що надають соціальні послуги. До нього вноситься інформація від комунальних, державних і приватних установ.

За даними Мінсоцполітики, наразі в даному реєстрі 91 комунальний заклад та 42 приватних установи. Інформацію про приватні установи подають державні адміністрації.

"14 обласних державних адміністрацій і Київ подали таку інформацію, а всі інші - ні. Виходить, що в 10 регіонах України немає приватних установ, які надають такі послуги. Я в це не вірю", - додала міністр.

Щодо Харківської області, то за даними Лазебної, наразі перевірку проходить 118 таких установ (11 пансіонатів, 30 хостелів, 20 будинків для людей похилого віку), тоді як у реєстрі їх лише три.

Водночас, міністр шкодує, що на сьогодні немає дієвих механізмів контролю за цією сферою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА