14:57 23.01.2021

США можуть переглянути підписану з талібами угоду – радник з нацбезпеки

2 хв читати

Сполучені Штати можуть переглянути укладену з афганським рухом "Талібан" у лютому 2020 року угоду, заявив під час розмови з радником з національної безпеки Афганістану Хамдуллою Мохібом радник із національної безпеки США Джейк Салліван.

"Пан Салліван чітко дав зрозуміти намір США переглянути угоду між США і Талібаном від лютого 2020 року, зокрема оцінити, чи виконує Талібан свої зобов'язання щодо розриву зв'язків із терористичними угрупованнями, скорочення насильства в Афганістані та участі у змістовних переговорах з урядом та іншими зацікавленими сторонами", – йдеться в заяві офіційного представника РНБ США Емілі Горн, повідомляє посольство США в Кабулі.

"Салліван наголосив, що США підтримуватимуть мирний процес енергійними регіональними дипломатичними зусиллями, які будуть спрямовані на те, щоб допомогти обом сторонам досягти міцного і справедливого політичного врегулювання, і постійного припинення вогню", – йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті посольства США.

Він висловив бажання Америки, щоб всі афганські лідери скористалися цією історичною можливістю для миру та стабільності.

Радники з національної безпеки обговорили підтримку США захисту виняткових досягнень афганських жінок, дівчаток і груп меншин у рамках мирного процесу.

Салліван зобов'язався проводити тісні консультації з урядом Афганістану, союзниками по НАТО і регіональними партнерами щодо колективної стратегії з підтримки стабільного, суверенного і безпечного майбутнього Афганістану.

29 лютого 2020 року США і "Талібан" уклали угоду, покликану запустити мирний процес в Афганістані. За умовами угоди, таліби, зокрема, зобов'язалися не використовувати територію Афганістану для підриву безпеки США та їхніх союзників. США зобов'язалися вивести війська за 14 місяців, якщо таліби дотримуватимуться досягнутих домовленостей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА