17:47 23.01.2021

SpaceX перенесла на добу запуск на орбіту найбільшої в світі групи зі 143 супутників

2 хв читати
SpaceX перенесла на добу запуск на орбіту найбільшої в світі групи зі 143 супутників

Запланований на суботу запуск американської важкої ракети Falcon 9 із найбільшою в світі кількістю супутників перенесено на добу, повідомила компанія-розробник носія SpaceX.

У рамках місії Transporter-1 запуск ракети, на борту якої розміщені 133 комерційні й державні міні-супутники, а також 10 Інтернет-супутників Starlink компанії SpaceX, тепер планується здійснити в неділю з 40-го космічного комплексу на авіабазі на мисі Канаверал у Флориді о 10:00 за часом східного узбережжя США (18:00 мск).

Перша багаторазова щабель ракети Falcon 9, яку використовують вчетверте, має після відділення здійснити керовану вертикальну посадку на автоматичну морську платформу Of course I Still Love You droneship, розміщену за 533 км від стартового майданчика в Атлантиці.

10 супутників Starlink будуть виведені на полярну орбіту.

20 січня важка ракета-носій Falcon 9 успішно вивела на низьку навколоземну орбіту чергову партію з 60 міні-супутників, призначених для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Це було вже 17-те виведення на орбіту великої групи інтернет-супутників, починаючи з травня 2019 року, в рамках проекту Starlink. Орбітальне угруповання SpaceX вже налічує 1013 космічних апаратів Starlink.

Наразі компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує створити орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів цього типу (а в подальшому - з 30 тис.) для повномасштабної мережі, яка дасть змогу забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій в реалізацію проекту оцінюється в $10 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА