07:10 24.01.2021

Викраденого харків'янина знайшли і звільнили в Кіровоградській області

2 хв читати
Викраденого харків'янина знайшли і звільнили в Кіровоградській області

Поліція встановила місцеперебування 26-річного харків'янина, викраденого невідомими вдень 21 січня на парковці біля ТЦ "Французький бульвар", і звільнила його.

"У результаті спецоперації, яка здійснювалася силами співробітників відділу кримінальної поліції Харківського районного управління поліції №2 спільно з оперативниками Управління карного розшуку харківського главку поліції, Управління карного розшуку ГУНП в Кіровоградській області із залученням співробітників харківського та кіровоградського батальйонів поліції особливого призначення, чоловіка знайдено і звільнено", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Потерпілий був пов'язаний мотузками, його постійно били і принижували. Жодних вимог до нього викрадачі не висували.

Звільнений розповів правоохоронцям, що в четвер удень, коли він приїхав до відділення пошти, щоб відправити посилку, до нього несподівано підійшли троє невідомих і один із них почав його душити. Потім викрадачі силою змусили чоловіка сісти в чорний автомобіль Mercedes-Benz і відвезли в невідомому напрямку. На очі викраденому натягнули шапку, а руки зв’язали. Через деякий час його пересадили в салон іншого автомобіля, на якому привезли до будинку, де згодом утримували.

Поліцейські забезпечили звільненому невідкладну першочергову медичну допомогу і призначили огляд в умовах лікувальної установи. Нині чоловіка передали його близьким родичам.

У рамках досудового розслідування поліцейські затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України двох чоловіків 46 і 45 років (обидва жителі Красноградського району), які охороняли викраденого. Зараз тривають невідкладні оперативно-розшукові заходи для встановлення замовників злочину і мотивів його вчинення.

Як розповіли правоохоронцям родичі викраденого харків'янина, він тимчасово ніде не працював, але часто допомагав батькові, який займався бізнесом у ТЦ "Барабашово". Жодних кредитних або боргових зобов'язань сім'я не мала. Друзі потерпілого також підтвердили, що молодій людині ніхто не погрожував.

Як повідомлялося, вдень 21 січня на парковці біля ТЦ "Французький бульвар" у Харкові троє невідомих силою затягли в автомобіль Mercedes чоловіка, який при цьому чинив опір.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

22 січня поліцейські виявили Mercedes спаленим і кинутим на узбіччі дороги в Олександрійському районі Кіровоградської області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ТЧХУ не комунікує з організаціями Червоного Хреста Росії та Білорусі - Доценко

Закон про Товариство Червоного Хреста України треба актуалізувати - Доценко

Польські фермери відновили блокування доріг на прикордонні переходи "Краківець" і "Шегині" - Держприкордонслужба

Доценко: Український Червоний Хрест передає досвід, набутий під час війни, міжнародним партнерам

За час війни Росія зруйнувала і пошкодила понад 20 офісів і складів ТЧХУ - Доценко

Понад 20 загонів швидкого реагування ТЧХУ працюють в Україні - гендиректор Доценко

ВАКС засудив мера Рені до дев'яти років позбавлення волі

Держмитслужба України: Ймовірно, планується блокування пункту пропуску "Медика-Мостиська"

Пошуково-рятувальну операцію в Чернігові завершено: 18 загиблих, 78 поранених

Збито всі 13 ударних безпілотників "Шахед", які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА