06:47 25.01.2021

Україна перейшла від локдауну до "помаранчевого" режиму карантинних обмежень

2 хв читати
Україна перейшла від локдауну до "помаранчевого" режиму карантинних обмежень

З 25 січня в Україні перестають діяти посилені карантинні обмеження, вся країна переходить до "помаранчевої" зони, яка діяла до локдауну.

Згідно з рішенням уряду, в період з 00:00 8 січня до 00:00 25 січня 2021 року на території України діяли посилені обмежувальні протиепідемічні заходи. Зокрема, було заборонено роботу кафе, ресторанів і барів (окрім доставки і навинос), магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, театрів і ТРЦ, а всі установи освіти, крім дитячих садів, були відправлені на канікули.

Починаючи з 00:00 25 січня до 28 лютого 2021 року на всій території України починають діяти обмеження "помаранчевої" зони, які були до введення локдауну.

Зокрема, заборонено проведення масових (культурних, зокрема концертів, спортивних, соціальних, рекламних) заходів за участю понад 20 осіб, заборонено прийом відвідувачів у кінотеатрах та інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 50% місць, а також прийом відвідувачів у музеях, на виставках, у галереях, в яких не забезпечено можливість обмежити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна людина на 10 кв. м приміщення.

Заборонено діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, які не забезпечують можливості обмеження кількості відвідувачів у залі з розрахунку одна людина на 20 кв. метрів загальної площі приміщення.

Також заборонено проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування з організацією дозвілля, зокрема проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій.

Робота громадського харчування заборонена після 23:00 і до 7:00 години, із забороною проведення розрахункових операцій після 22:00 години, крім адресної доставки замовлень і замовлень навинос.

Крім того, заборонена діяльність установ, що надають послуги з розміщення (крім готелів, санаторно-курортних установ, установ і організацій, які надають соціальні послуги, реабілітаційних установ для осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю).

Діяльність, культових споруд і приміщень, обладнаних для молитовних потреб, дозволена в разі забезпечення можливості обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна людина на 5 кв. метрів, а проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких забезпечено дотримання дистанції 1,5 м між присутніми.

Стосовно навчання, то з 25 січня заборонено: відвідувати навчальні заклади здобувачами освіти групами кількістю понад 20 осіб, окрім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти; відвідувати навчальні заклади здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% претендентів освіти і персоналу навчального закладу; проводити в навчальних закладах масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю дітей з більш ніж однієї групи/класу і в присутності глядачів (відвідувачів).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА