11:16 25.01.2021

Конгресмени США отримують погрози про нові акції в Капітолії на тлі розгляду імпічменту Трампа

2 хв читати
Конгресмени США отримують погрози про нові акції в Капітолії на тлі розгляду імпічменту Трампа

Американські правоохоронні органи розслідують погрози, що надійшли на адресу конгресменів, пов'язані з можливим повторенням заворушень на Капітолійському пагорбі, повідомляє в понеділок агентство Associated Press із посиланням на джерело.

Погрози членам Конгресу переважно поширюють онлайн. Їм погрожують нападом, коли вони приїжджатимуть або від'їжджатимуть з території комплексу для участі в розгляді питання про імпічмент колишнього президента країни Дональда Трампа в Сенаті.

За даними агентства, правоохоронні органи вже почали готуватися до повторення протестів і заворушень. Вони вирішили також залишити тисячі бійців Національної гвардії у Вашингтоні, розміщених раніше для гарантування безпеки під час інавгурації Джо Байдена.

Американський Сенат у понеділок отримає з Палати представників матеріали щодо імпічменту Трампа та розпочне їх розгляд. Відповідно до закону, після отримання статей обвинувачення Сенат повинен буде негайно розпочати процес щодо імпічменту. Вперше йтиметься про президента, що вже залишив свою посаду.

Для самого Трампа це вже другий процес з імпічменту. Перший розпочався у вересні 2019 року. Приводом стала розмова колишнього президента з українським лідером Володимиром Зеленським. Під час розмови Трамп закликав Зеленського розпочати розслідування стосовно віце-президента США Джо Байдена та його сина Гантера, а також можливого втручання в американські вибори 2016 року з території України. Демократи вважали, що Трамп зловжив повноваженнями, намагаючись умовити Зеленського допомогти в боротьбі з політичним опонентом. У Палаті представників тоді визнали Трампа винним і оголосили йому імпічмент. Проте в Сенаті розглянули справу та зняли з Трампа обвинувачення.

Удруге Палата представників оголосила імпічмент екс-президентові 13 січня (14 січня за к.ч.) 2021 року. Його звинуватили в підбурюванні до заколоту через заворушення в Капітолії під час затвердження результатів голосування колегії виборників.

6 січня прибічники Трампу прорвалися до будівлі Конгресу, й унаслідок заворушень загинули щонайменше п'ятеро людей. Цього самого дня колишній президент США на мітингу у Вашингтоні закликав присутніх прийти до Капітолія і висловити невдоволення "вкраденими виборами". Демократи та деякі республіканці вважають, що слова Трампа переконали демонстрантів штурмувати Капітолій.

Хоча Трамп уже не президент США, імпічмент для нього має не лише символічне значення. Після обвинувального вердикту може відбутися голосування щодо заборони йому балотуватися знову. Колишній президент іще може мати політичні амбіції, адже, залишаючи Білий дім, він обіцяв повернутися "в тому чи іншому вигляді".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА