11:35 25.01.2021

Поліція закликає до діалогу учасників "тарифних протестів" і місцеву владу

2 хв читати
Поліція закликає до діалогу учасників "тарифних протестів" і місцеву владу

Із 22 грудня минулого року загалом в Україні було понад 430 так званих тарифних протестів за участю більше ніж 22 тис. громадян, дії поліції із забезпечення правопорядку на цих акціях є превентивними, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Національній поліції України.

У відповіді на запит агентства щодо чисельності "тарифних протестів" і дій поліції для забезпечення правопорядку на цих акціях, зокрема, значиться, що з 22 грудня минулого року загалом у країні відбулося понад 430 таких акцій, у яких взяли участь більше ніж 22 тис. громадян.

"У перший тиждень після новорічних вихідних найбільш масовий захід був 10 січня: одночасно понад 100 мітингів проти підвищення комунальних тарифів на території 18 регіонів держави за участю більше ніж 4,6 тис. громадян", - наголосили в Нацполіції.

15 січня, згідно з даними поліції, в усій Україні відбулося одночасно майже 150 заходів за участю більше ніж 7,6 тис. людей.

"Поліція забезпечує публічну безпеку та правопорядок під час проведення цих мирних зібрань. Поліцейські працюють превентивно - у разі виявлення можливого порушення роз'яснюють громадянам вимоги законодавства і запобігають здійсненню правопорушення. Крім того, у разі перекриття автодоріг проводять профілактичні бесіди і регулюють дорожній рух для недопущення конфліктів між мітингувальниками та водіями", - роз'яснили в Нацполіції.

Загалом за час проведення протестних акцій, попри їхню масовість, поліцейські склали лише 18 адмінпротоколів, практично всі вони - за порушення правил карантину.

"Також розпочато одне кримінальне провадження за фактом блокування транспортних комунікацій на Вінниччині", - йдеться у відповіді.

При цьому в Нацполіції зазначають, що право на мирні зібрання громадян може бути обмежене виключно в судовому порядку.

"Водночас учасники мирних зібрань мають чітко дотримуватися вимог українського законодавства. Ми закликаємо всіх і учасників акцій і представників місцевих органів влади до діалогу", - акцентували увагу в Нацполіції.

Згідно з повідомленням, керівництво головних управлінь Нацполіції в регіонах постійно комунікує з керівництвом органів державної влади і місцевого самоврядування для вирішення нагальних питань громадян і зниження соціального напруження в державі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА