14:14 25.01.2021

Інтерпол відхилив вимоги НАБУ оголосити екс-главу НКРЕКП Вовка в розшук

1 хв читати
Інтерпол відхилив вимоги НАБУ оголосити екс-главу НКРЕКП Вовка в розшук

Інтерпол відхилив вимоги Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) оголосити екс-главу українського регулятора НКРЕКП Дмитра Вовка в розшук.

"Після майже півторарічного розгляду сьогодні отримали звістку зі штаб-квартири Інтерполу в місті Ліон, Франція - набуло чинності рішення про видалення даних щодо мене з баз Інтерполу", - написав він на своїй сторінці у Facebook, додавши відповідний документ міжнародної організації.

За словами Вовка, Інтерпол закликав усі національні поліцейські бюро забезпечити оновлення національних баз і підтвердити відсутність у них даних про нього.

Як повідомлялося, наприкінці квітня 2016 року НКРЕКП розпочала застосування нового порядку формування прогнозної оптової ринкової ціни (ОРЦ) на електроенергію, яка впливає на встановлення тарифів на електроенергію для промислових споживачів (постанова №289 від 3 березня 2016 року). Порядок, зокрема, визначав ціну вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам (API2) плюс вартість доставки в Україну" ("Роттердам+").

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і НАБУ в 2019 році повідомили про підозру деяким особам, зокрема екс-голові НКРЕКП Дмитру Вовку і співробітникам компанії "ДТЕК".

З 1 липня 2019 року було запущено нову модель ринку електроенергії, у зв'язку з чим колишні принципи формування цін, зокрема формула "Роттердам+", більше не діють, проте розслідування НАБУ тривало, а справу почали слухати в судах.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА