16:40 25.01.2021

На пробне ЗНО зареєструвалися майже 140 тис. осіб

2 хв читати
На пробне ЗНО зареєструвалися майже 140 тис. осіб

Майже 140 тис. учасників зареєструвалися для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО), повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

"За оперативними даними, на пробне зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалися майже 140 тис. осіб. Остаточні цифри будуть відомі трохи пізніше, коли регіональні центри оцінювання якості освіти оброблять усі платежі", - написав Шкарлет у Telegram-каналі.

Міністр нагадав, що пробне ЗНО відбудеться 10 квітня, кожен користувач зможе скласти тест з одного навчального предмету, а також додатково завантажити тестові зошити з будь-яких предметів із переліку і пройти тестування вдома, внести 10-14 квітня свої відповіді до спеціального сервісу, щоб 16 квітня отримати результати пробного ЗНО.

"Уже з 1 лютого розпочнеться реєстрація для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Розроблено декілька варіантів його проведення: або в повноформатному режимі, або як державна підсумкова атестація у формі ЗНО, або як ДПА в навчальних закладах (за вибором здобувача освіти). Це варіанти, які можуть бути прийняті з урахуванням епідемічної ситуації в Україні", - додав Шкарлет.

Він зазначив, що доцільність імплементації одного з них розглядатимуть у березні на засіданні комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

"Ще раз наголошую: ЗНО нікуди не зникає. А всі маніпуляції на цю тему - невдячна справа. Зовнішнє незалежне оцінювання є основним інструментом якісного та неупередженого вступу до закладів вищої освіти України", - наголосив Шкарлет.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА