18:14 25.01.2021

Порошенко закликав запровадити кримінальну відповідальність за афери з вакцинацією від COVID-19

2 хв читати
Порошенко закликав запровадити кримінальну відповідальність за афери з вакцинацією від COVID-19

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко на погоджувальній раді закликав запровадити кримінальну відповідальність за шахрайство з вакцинами від COVID-19, повідомляє прес-служба політсили.

"Я твердо переконаний, що ми маємо зберегти транспарентність і запровадити кримінальну відповідальність за порушення черг – хто має вакцинуватися, починаючи виключно з груп ризику", - заявив Порошенко.

Він також наголосив, що депутатський корпус не має обмежуватися короткостроковими завданнями, а й займатися стратегічними викликами, що стоять перед країною, насамперед - у зв'язку з пандемією COVID-19.

"Мені б дуже хотілося, щоб зміст виступів у нас стосувався не лише цього поточного пленарного тижня, а й стратегії дій Верховної Ради в умовах викликів і криз, в яких опинилася Україна на весь 2021 рік", - зазначив Порошенко.

Він також наголосив на принциповій важливості стратегії подолання пандемії для країни.

"Пункт перший – це тотальне тестування. Після цього – ефективний моніторинг тих, хто виявився захворілими, безкоштовні ліки, безкоштовні ліжка, забезпечені киснем", - зазначає Порошенко.

Він також зауважив, що з урахуванням тих, хто вже перехворів і має антитіла, кількість громадян, які потребують першочергової вакцинації, скоротилася.

"Ми маємо до вересня завершити вакцинацію, і зараз уряд має забезпечити якомога швидше розпочати вакцинацію безпечними ліками", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що необхідно за прикладом програми "Доступні ліки" обмежити максимальну ціну на тести і на медикаменти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА