19:59 25.01.2021

У Брюсселі не погоджуються зі змінами в поставках вакцин від COVID-19 компанією AstraZeneca

2 хв читати
У Брюсселі не погоджуються зі змінами в поставках вакцин від COVID-19 компанією AstraZeneca

Влада ЄС виступає проти внесення змін до процесу поставок вакцини від коронавірусу COVID-19, про які раніше оголосила компанія-виробник препарату AstraZeneca, заявила на брифінгу в понеділок член Єврокомісії з питань охорони здоров'я Стелла Киріакідес.

"Минулої п'ятниці AstraZeneca раптово поінформувала Єврокомісію і держави-члени ЄС, що в найближчі тижні вона планує поставити істотно менше доз (вакцини - ІФ), ніж було погоджено і оголошено. Цей новий розклад не прийнятний для Європейського союзу", - сказала вона.

За її словами, ЄС раніше фінансував розробку вакцини і її виробництво, зробив попереднє замовлення для якомога швидших поставок вакцини, і тепер Брюссель хоче "повного виконання контракту".

Вона нагадала, що раніше направила цій компанії лист з проханням надати більш докладних пояснень.

Киріакідес наголосила, що влада ЄС хоче знати, яку частину виробленого препарату і кому поставляла AstraZeneca. Вона зазначила, що поки отримані від AstraZeneca відповіді не є задовільними.

Вона додала, що "в майбутньому всі компанії, що виробляють на території ЄС вакцини від COVID-19, будуть зобов'язані завчасно надавати повідомлення про те, чи збираються вони експортувати вакцини" за межі ЄС.

Зі свого боку глава служби офіційних представників Єврокомісії Ерік Мамер раніше повідомив, що голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн говорила телефоном з генеральним директором AstraZeneca.

"Вона дуже ясно заявила про свої очікування, що AstraZeneca буде дотримуватися своїх зобов'язань, передбачених угодою", - сказав Мамер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА