20:34 25.01.2021

Резніков візьме участь у засіданні ТСК щодо пожеж на Луганщині в четвер

2 хв читати
Резніков візьме участь у засіданні ТСК щодо пожеж на Луганщині в четвер

Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков у четвер у режимі відеоконференції візьме участь у засіданні тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування причин виникнення масштабних пожеж у Луганській області в 2020 році, повідомив голова комісії Руслан Горбенко (фракція "Слуга народу").

"Віце-прем'єр-міністр Олексій Резніков підтвердив свою участь у засіданні 28 січня в режимі відеоконференції", - сказав Горбенко на засіданні ТСК у понеділок.

Як розповів агентству член ТСК Максим Ткаченко (фракція "Слуга народу"), комісія в понеділок познайомилася зі свідченнями в.о. начальника головного управління ДСНС України в Луганській області Павла Корчагіна, голови Луганської обласної державної адміністрації Сергія Гайдая.

За його словами, члени тимчасової слідчої комісії на багато запитань не отримали прямих відповідей. "Гайдай запропонував дати відповіді пізніше письмово, що і підтримали члени ТСК", - розповів Ткаченко.

Як повідомлялося, Верховна рада 2 грудня 2020 року створила ТСК із розслідування причин виникнення в 2020 році масштабних пожеж у Луганській області, а також дій чи бездіяльності Луганського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій і Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

У липні та жовтні 2020 року в Луганській області, на території, підконтрольній українській владі, відбулися масштабні пожежі, які призвели до людських жертв, знищення приватного майна жителів і вигоряння великих територій лісових масивів. У жовтні під час пожеж загинули 11 осіб, постраждали 19, зокрема троє співробітників ДСНС. Під час гасіння пожежі евакуйовано 150 осіб.

У листопаді в Головному управлінні та інших структурних підрозділах ДСНС у Луганській області відбулися обшуки в рамках справи про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки під час масштабних пожеж у Луганській області. Як повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР), слідство встановило, що однією із головних причин пожеж було системне розкрадання пального під керівництвом облуправління ДСНС.

Луганська облпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків, і присвоєння чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Краматорську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА