07:18 26.01.2021

Штрафи і пеня за несвоєчасно оплачені газ або тепло за січень нараховуватися не будуть

1 хв читати
Штрафи і пеня за несвоєчасно оплачені газ або тепло за січень нараховуватися не будуть

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що штрафи і пеня за несвоєчасно оплачені газ або тепло за січень нараховуватися не будуть.

За його словами, уряд розпочав реалізацію кроків, необхідних для того, щоб ринки електроенергії та газу почали працювати правильно і зручно для людей.

"По-перше, було встановлено граничну ціну на ринку газу з 1 лютого і до кінця опалювального сезону не вище 6,99 грн за кубічний метр. По-друге, тарифи на тепло і гарячу воду будуть змінюватися до кінця опалювального сезону. По-третє , після консультацій з урядом і депутатами НКРЕКП прийняла рішення про обмеження тарифу на розподіл газу на рівні 1,79 грн за кубометр", - сказав Шмигаль в ефірі телеканалу ICTV у понеділок увечері.

Прем'єр-міністр України також повідомив, що в уряді очікують результатів розслідування Антимонопольного комітету і встановлення чесних прозорих правил на ринку газу.

"Кабміном буде ухвалено рішення про компенсацію домогосподарствам, в яких встановлено електроопалення. Тобто ціна на газ буде встановлюватися один раз на рік, як це робиться в більшості країн Європи", - зазначив Шмигаль.

Водночас, як зазначив прем'єр-міністр, уряд спільно з профільним комітетом Верховної Ради ініціюватиме ухвалення законопроекту про можливість передачі газорозподільних мереж органам місцевого самоврядування. "Це важливий елемент, який забезпечить справедливість формування ціни на розподіл", - додав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА